Percussie workshop

Workshops + muziekkampen

Click-Track organiseert regelmatig diverse workshops voor beginners en gevorderden, voor groot en klein en dit in groepjes van 8-10 personen.

Onderaan (oranje vak) kan u de diverse data terugvinden van de geplande workshops, alsook de kostprijs hiervan en hoe je kan inschrijven.

Een greep uit het aanbod met een woordje uitleg:

Djembé:

Djembé workshops zijn er voor zowel kids als volwassenen, en van beginners tot gevorderden, dit kan gaan van eenmalige initiatielessen tot een reeks opeenvolgende lessen. Djembé is een met touwen gespannen trommel die met de hand bespeeld wordt, dit kan zittend of staand. Naast het feit dat dit superleuk is, is dit tevens stress reducerend en bloeddrukverlagend. Click-Track heeft voor iedereen een djembé klaar staan, maar uiteraard mag u in deze workshops ook je eigen djembé meebrengen.

Hoe stem en onderhoud ik mijn drumstel:

In deze workshop leer jij jouw drums stemmen. Leer bij over verschillende vellen en dempmethoden en over de relatie tussen slag-en resonantievel. Ook krijg je een hoop tips mee om je drumshells en cymbalen optimaal te onderhouden. Neem gerust eigen trommels mee naar deze workshop boordevol handige tips & tricks. 1 sessie van +-2u.

Stokkentechniek:

Techniek is een belangrijk en essentieel onderdeel van het drummen. In deze workshops krijg je praktische richtlijnen om een goede stokkentechniek te ontwikkelen.

Hoe houd ik correct mijn stokken vast? Wat is een upstroke en een downstroke? Wat zijn paradiddles en waarom zijn ze belangrijk? Wat is het verschil tussen een binaire en een ternaire onderverdeling? Het komt allemaal aan bod zodat je al snel de technische basis beheerst die elke drummer nodig heeft.

Een reeks opeenvolgende lessen van 3x 1u.

Interesse? Schrijf je als de bliksem in!

Bodypercussion:

Bij bodypercussion heeft iedereen zijn instrument al bij zich, namelijk zijn eigen lichaam. De meest gebruikte geluiden zijn klappen met je handen, stampen met de voeten, kletsen op de dijen, knippen met de vingers. Het is zeer ontspannend en in een mum van tijd leer je eenvoudige ritmes spelen en samen een leuk muziekje maken.

Kindermuziekkampen krokus- en paasvakanties

We combineren muziek en percussie instrumenten uit diverse werelddelen, maar leren ook hoe je met dagdagelijkse dingen een percussie instrument kan maken! In deze workshop staat muziek, creativiteit en humor voorop!

Djembé, cajons, tamboerijnen, boomwhackers, shakers, … zo komen allemaal aan bod! Aangezien deze workshop 2,5uur duurt, nemen we halverwege kleine pauze om energie bij te tanken!
 
Kindermuziekkampen grote vakantie
 
Op deze leuke muziekkampen combineren muziek en percussie instrumenten uit diverse werelddelen, maar leren ook hoe je met dagdagelijkse dingen een percussie instrument kan maken (recyclen)! In deze workshop staat muziek, creativiteit en humor voorop! 
Djembé, cajons, tamboerijnen, boomwhackers, shakers, ons eigen lichaam, knutsel je eigen instrument… zo komen allemaal aan bod! Voor deze fijne dag breng je zelf je picknick mee, drankje en snackje in de pauze is inbegrepen.
(van 10u tot 16u30 op maandag – woensdag – zie data onderaan)
 
 
 

CHECKLIST: Wat heb je nodig voor je workshop en wat kost het?

  • Djembé: je goed humeur – er zijn djembé’s in het leslokaal … wil je toch liever je eigen djembé – klik dan HIER
  • Stokkentechniek: je goed humeur – je eigen snaren statief, oefenpad en indien mogelijk je zwaarste stokken.
  • Hoe stem en onderhoud ik mijn drum: je goed humeur – je mag je eigen tom meebrengen, paar stokken en stemsleutel.
  • Percussion workshop: je goed humeur –  wij voorzien het nodige percussie materiaal, er zijn djembé’s in het leslokaal … wil je toch liever je eigen djembé – klik dan HIER, voorzien eventueel jas of trui, mochten er allergieën zijn dan horen we dat graag en houden we er rekening mee.
 
 

Workshops: -> inschrijven via mail: Vicky@click-track.be

 WEGENS COVID-19 GAAN er voorlopig GEEN workshops of zomerkampen door.
 
 

Prive les djembe, cajon of techniekles?

Klik dan hier!

Foto's

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Bekijk meer