Gitaar

Klassieke Gitaar

Hou je van de Spaanse warme klanken van de klassieke gitaar, dan is dit instrument zeker iets voor jou. Lessen worden op maat aangeboden. Afhankelijk van je persoonlijke interesses, kan er gekozen worden voor het klassieke repertoire, Spaanse muziek of lichte muziek (popmuziek). Aandacht gaat uit naar het aanleren van een goede basishouding, lezen van noten, ritmiek en linkerhand techniek. Tevens worden verschillende type aanslagtechnieken aangeleerd (tirando, apoyando, tremolo, afdemping, pizzicato, harmoniek, rasgueado, golpe, tambora, …).

Een klassieke gitaar heeft nylon snaren en heeft geen versterker nodig.

Akoestische/ folk/ westerngitaar

De akoestische gitaar is ideaal voor wie zichzelf graag begeleidt bij het zingen. De nadruk wordt gelegd op het aanleren van melodieën en verschillende begeleidingspatronen (akkoorden). Tijdens de les wordt er geoefend op het vlot lezen van noten, tabulatuur, ritmiek, linkerhandtechniek, tokkeltechniek en het leren spelen met plectrum (fingerpicking, flatpicking). Hierop kan men stijlen spelen van klassiek, folk, jazz, country, blues, pop tot en met akoestische rock.

Een akoestische gitaar heeft een grote body, de snaren bestaan uit staal en nikkel waardoor deze luider en scherper klinkt. De hals is dunner dan bij een klassieke gitaar en speelt daardoor makkelijker akkoorden – een akoestische gitaar kan net zoals een klassieke gitaar bespeeld worden zonder gitaarversterker.

Elektrische gitaar

De elektrische gitaar is qua muziekgenre het meest allround type: klassiek, folk, jazz, pop, country, schlager, rock, metal, grunge … alle bestaande muziekstijlen.

Tijdens de les wordt er geoefend op het vlot lezen van noten en tabulatuur, ritmiek, linkerhandtechniek, het spelen met plectrum, het spelen met effecten, het spelen van rock en bluesriffs, bekende nummers uit de hedendaagse rock en popmuziek komen uitgebreid aan bod.

Een elektrische gitaar heeft een dunne massieve of half massieve body en de hals is ook veel dunner (dus iets toegankelijker voor kleine handen). Voor elektrische gitaar heb je een gitaarversterker nodig, wat dan weer als voordeel heeft dat je superstil kan oefenen met een koptelefoon.

Welke van bovenstaande je kiest is een heel persoonlijke keuze, een gitaar is een leuk instrument, dankbaar dat je het overal mee naar toe kan nemen, maar het leerproces blijft hetzelfde.

Vrije lesuren gitaar – wekelijks:

zaterdag (Wim) 16u  tot 16u30 (vanaf september)

voor alle andere dagen – wachtlijst 

Mail vicky@click-track.be voor extra info en de wachtlijst.

 

Meer informatie of tarieven ?

We helpen je graag verder !!!