Schrijf je in voor ukelele lessen!

Ukelele

De Ukulele is een viersnarig instrument (vaak gestemd in G – C – E – A) die zijn oorsprong heeft in Madeira maar door de immigranten overgebracht is naar Hawai waar het één van de populairste instrumenten werd.

Het is één van de makkelijkst aan te leren instrumenten, en door zijn afmeting het ideale instrument voor kinderen met kleine handen en vingers. Het is ook een uitstekende voorbereiding op het spelen van gitaar. Veel kinderen beginnen met de ukelele en switchen later over naar de gitaar wanneer hun handen een beetje gegroeid zijn. Ook onderwijzers vinden dit een leuk en fijn instrument om te gebruiken in hun lessen.

Uiteraard is dit niet alleen een instrument voor kinderen, ook volwassenen beleven er veel plezier aan, het is makkelijk overal mee te nemen, neem maar als voorbeeld Bart Peeters die graag gebruik maakt van dit leuke instrument, maar ook Eddie Verder (Pearl Jam frontman) vult er een deel van zijn show mee (denk maar aan de film Into The Wild)

Of wie kent er nog Israel Kamakawiwo’ole met ‘Over The Rainbow & What A Wonderful World’? Kortom, een heel populair instrument die alle muziekgenres weet te strelen!

Alle lessen zijn individueel – 30 of 60 minuten en wekelijks – klik hieronder op Meer informatie en tarieven voor extra info!

 
 

UKELELE Checklist: Wat heb je nodig voor je les ukelele en wat kost het?

Onderstaande lijstje brengt je in 1 klik naar de diverse artikelen!

  • een ukelele (de meest gekozen zijn concert ukelele of wie iets grotere handen heeft, kiest een tenormodel)
  • een tas (bescherm je instrument tegen stoten en regen)
  • een plectrum (vaak in vilt of leder)
  • stemapparaat
  • capo

Hoeveel jij besteedt aan je eerste  (tweede, derde, …) ukelele, beslis jij helemaal zelf, wij raden voor mooie klank een degelijk houten Ortega ukelele aan!

Schrijf je in voor ukelele lessen!

Extra info nodig? Tarieven?

Klik dan hier:

Foto's

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Error: The user must be an administrator, editor, or moderator of the page in order to impersonate it. If the page business requires Two Factor Authentication, the user also needs to enable Two Factor Authentication.
Type: OAuthException