Ukelele

De Ukulele is een viersnarig instrument (vaak gestemd in G – C – E – A) die zijn oorsprong heeft in Madeira maar door de immigranten overgebracht is naar Hawai waar het één van de populairste instrumenten werd.

Het is één van de makkelijkst aan te leren instrumenten, en door zijn afmeting het ideale instrument voor kinderen met kleine handen en vingers. Het is ook een uitstekende voorbereiding op het spelen van gitaar. Veel kinderen beginnen met de ukelele en switchen later over naar de gitaar wanneer hun handen een beetje gegroeid zijn. Ook onderwijzers vinden dit een leuk en fijn instrument om te gebruiken in hun lessen.

Uiteraard is dit niet alleen een instrument voor kinderen, ook volwassenen beleven er veel plezier aan, het is makkelijk overal mee te nemen, neem maar als voorbeeld Bart Peeters die graag gebruik maakt van dit leuke instrument, maar ook Eddie Verder (Pearl Jam frontman) vult er een deel van zijn show mee (denk maar aan de film Into The Wild)

Of wie kent er nog Israel Kamakawiwo’ole met ‘Over The Rainbow & What A Wonderful World’? Kortom, een heel populair instrument die alle muziekgenres weet te strelen!

Vrije lesuren ukulele– wekelijks:

mail vicky@click-track.be voor de wachtlijst

Meer informatie of tarieven ?

We helpen je graag verder !!!

Foto's